15-12-2006

Nieuwe medewer­kers december 2006

Sinds het verschij­nen van de laatste nieuws­brief is Dialogic 5 medewer­kers rijker! Voor het verhaal achter de gezich­ten:

Guido is momenteel bezig met het behalen van zijn master diploma aan de Univer­si­teit Utrecht, afstudeer­ri­ching Business Informa­tics. In septem­ber 2006 is hij begonnen bij Dialogic als research assistent voor 2 dagen in de week om te assiste­ren bij verschil­len­de onderzoeks­pro­jec­ten.

Barbera studeer­de Algeme­ne Sociale Wetenschap­pen in de afstudeer­rich­ting ‘Communi­ca­tie­stu­dies’ aan de Univer­si­teit Utrecht. In 2006 rondde zij haar studie af met een afstudeer­on­der­zoek dat in het teken stond van de elektro­ni­sche overheid. Sinds oktober 2006 werkt Barbera als onderzoe­ker en adviseur bij Dialogic en is ze onder andere betrok­ken bij projec­ten op het gebied van elektro­ni­sche overheid en techno­lo­gie­be­leid (stimule­ring van bètastu­dies).

Bram studeer­de af aan de Univer­si­teit van Tilburg, MSc. in Organi­sa­ti­on Studies, met als specia­li­sa­tie ‘Strate­gie & Innova­tie en Netwerk­con­fi­gu­ra­tie’. Binnen Dialogic is hij onder andere werkzaam op het gebied van innova­tie­be­leid en kwanti­ta­tie­ve methoden.

Ook op het secreta­ri­aat is er de afgelo­pen maanden veel veranderd. Vanwege langdu­ri­ge ziekte van twee van de leden van het secreta­ri­aat zijn Kristel en Floor in septem­ber in dienst gestre­den om het secreta­ri­aat te verster­ken.

Kristel heeft net haar bachel­or­di­plo­ma Algeme­ne Sociale Wetenschap­pen behaald. Zij is voorne­mens haar studie volgend jaar te vervol­gen en af te ronden met een master­di­plo­ma. Dit ‘tussen­jaar’ benut ze onder andere door bij Dialogic de secreta­ri­ë­le taken voor haar rekening te nemen.

Floor studeer­de Nederland­se taal- en cultuur­stu­dies aan de Univer­si­teit Utrecht, met als specia­li­sa­tie ‘taalver­an­de­ring en taalva­ri­a­tie’. Ze schreef haar scriptie over ‘vroeg vreemde taalon­der­wijs’ (in dit geval: Engels in de eerste klas van het basison­der­wijs). Bij Dialogic houdt ze zich vooral bezig met secreta­ri­ë­le ondersteu­ning.

Naast de vijf nieuwe medewer­kers is er sinds november 2006 ook een stagiair werkzaam bij Dialogic: Marijn Plomp. Marijn is laatste­jaars master­stu­dent Informa­tie­kun­de van de Univer­si­teit  Utrecht. Zijn afstudeer­sta­ge betreft het project ‘ketendi­gi­ta­li­se­ring en innova­tie­po­si­tie in de Nederland­se detail­han­del’. Hij hoopt daarbij niet alleen inhoude­lijk veel te leren, maar ook het reilen en zeilen binnen een ‘echt bedrijf’ te ervaren.

Van twee medewer­kers hebben we inmiddels afscheid genomen. Liesbeth Verhagen verliet Dialogic in juni 2005. Zij werkt tegenwoor­dig als inkoper van damesmo­de bij de Bijenkorf en heeft met deze functie een baan gevonden die meer aansluit bij haar studie­ach­ter­grond. Bovendien lag haar hart altijd al bij de mode en kan ze deze ambitie met haar huidige baan vervul­len. Marian Bos hielp in de zomermaan­den Dialogic uit de brand door het secreta­ri­aat te bemannen. Zij is momenteel werkzaam als docent klassie­ke en energe­ti­sche massage aan de Holos Academie voor massage­the­ra­pie in Utrecht.