4-3-2010

Geef de pen door – Stein

Wie ben je?
Stein Smeets, geboren 30 augustus 1983 te Nijmegen.

Wat is je functie?
Ik werk bij Dialogic als onderzoe­ker / adviseur.

Waar woon je (en met wie)?
Ik woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriendin Corence. In Pijlsweerd, een leuke buurt net buiten het centrum van Utrecht. Corence en ik hebben beide in Eindho­ven gestudeerd maar toen zij een baan kreeg bij Rabobank was de keuze voor Utrecht snel gemaakt. Gelukkig kon ik snel daarna bij Dialogic aan de slag. Nu wonen we dus niet alleen in een leuke(re) stad, we fietsen allebei in 5 minuten naar ons werk. Overigens verhui­zen we over een aantal maanden naar een ander huis in Utrecht, opnieuw in Pijlsweerd. Twee keer zo groot en met een zonnige tuin.

Hoe ben je bij Dialogic terecht gekomen?
Ik ben afgestu­deerd bij het Ministe­rie van Economi­sche Zaken, directie Telecom­markt. Eén van mijn begelei­ders bij dat traject was Rudi Bekkers. Hij wees me op een gegeven moment op een vacatu­re bij Dialogic, voor junior onderzoe­ker / adviseur breedband, telecom en media. Ik kende Dialogic niet, maar de projec­ten die op de website beschre­ven waren spraken erg aan dus ik heb direct een sollici­ta­tie­brief de deur uitgedaan. Binnen anderhal­ve week had ik twee gesprek­ken gehad en een aanbod. Ik heb er niet lang over hoeven twijfe­len: interes­san­te inhoud, leuke, slimme mensen en een goede, informe­le sfeer. Bij eerdere sollici­ta­tie­ge­sprek­ken had ik steeds het gevoel dat ik mezelf moest verkopen, bij Dialogic voelde het gewoon goed.

Sinds wanneer werk je er?
Ik ben 1 februa­ri 2008 begonnen, twee dagen na mijn afstudeer­pre­sen­ta­tie.

Wat is je specia­li­sa­tie/​experti­se?
Door mijn achter­grond ben ik vooral actief binnen het telecom/​media-domein. Ik heb Techno­lo­gy & Policy gestudeerd, met een focus op beleids­vraag­stuk­ken in de ICT. Bij EZ heb ik onderzoek verricht naar intercon­nec­tie­af­spra­ken tussen telecom­ope­ra­tors. Overigens heb ik me bij Dialogic binnen dat domein wel flink verbreed. Er zijn nog steeds beleids­op­drach­ten: hoe moet de overheid zich opstel­len ten aanzien van netwerkneu­tra­li­teit of de uitrol van een nieuwe genera­tie breedband­net­wer­ken? Maar een groot deel van het werk is veel prakti­scher. We ondersteu­nen bijvoor­beeld overhe­den en bedrij­ven bij de uitrol van glasve­zel­net­wer­ken. Daarnaast probeer ik ook binnen andere domeinen te acteren. Ik heb verschil­len­de interes­san­te opdrach­ten gedaan op het gebied van ICT- en innova­tie­be­leid.

Wat was je grootste succes?
Ik heb een leuke en lieve vriendin en een interes­san­te en uitdagen­de baan. En ik ben erg goed in tennis op de Wii, vraag  maar aan mijn collega’s.

Wat zijn je ambities?
Ik wil me verder ontwik­ke­len binnen het telecom/​media-domein, met een focus op beleids­vraag­stuk­ken. Daarvoor biedt Dialogic een prima omgeving: mensen met veel ervaring op dat gebied en de juiste opdracht­ge­vers.

Welk land is je favorie­te reisbe­stem­ming?
Ik heb niet echt een favorie­te bestem­ming. Wél een favorie­te bezigheid en dat is lekker eten. Thuis sta ik daarom graag in de keuken. Op vakantie bezoek ik het liefst koffie­bar­re­tjes, lunchten­tjes, ijssalons en restau­rants, afgewis­seld met een museum of park. Italië en Spanje lenen zich bij uitstek voor deze invulling.

In 2011 is Dialogic …
Hetzelf­de, succes­vol­le advies­bu­reau: goede mensen, interes­san­te opdrach­ten en een dynami­sche maar informe­le werksfeer.

Ik geef de pen door aan:
Jaap