15-3-2010

Het onderzoek Breedband en de Gebrui­ker 5 in laatste fase

Breedband en de Gebrui­ker is een tweejaar­lijks onderzoek naar het internet­ge­bruik voor privé-doelein­den van Nederlan­ders. Vanuit een gebrui­ker­s­per­spec­tief wordt inzicht verkre­gen in de verande­rin­gen die zich afteke­nen in het internet­ge­bruik. Omdat het onderzoek voor de vijfde keer wordt uitgevoerd, kunnen verande­rin­gen consis­tent over een periode van tien jaar in kaart worden gebracht. In deze vijfde editie zijn belang­rij­ke vragen: In hoever­re is er sprake van een verschui­ving richting mobiel internet? Welke beteke­nis heeft internet voor de gebrui­ker?

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het Ministe­rie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, UPC en het Stimule­rings­fonds voor de Pers, is inmiddels in haar laatste fase. De enquête is ingevuld door 1621 respon­den­ten en wordt momenteel geanaly­seerd door het onderzoeks­team. Het dagboekon­der­zoek is na 14 dagen eveneens afgerond. In het dagboek onderzoek gaven 30 internet­ge­brui­kers dagelijks hun mening op een internet­kwes­tie. Deze meningen worden verwerkt in de rappor­ta­ge als verhalen achter de cijfers afkomstig uit de enquête. De rappor­ta­ge verschijnt april 2010.

De gebrui­kers­avond op 18 maart biedt eveneens aanvul­len­de informa­tie op de cijfers uit de enquête. Met een klein groepje internet­ge­brui­kers zullen we tijdens een interac­tie­ve bijeen­komst een tweetal thema’s behande­len, te weten ‘mediawijs­heid’ en ‘het betalen voor internet­con­tent’. Er zijn nog enkele plaatsen beschik­baar voor de interac­tie­ve internet­ge­brui­kers­avond op 18 maart 2010 in Utrecht (van 19.00 tot 21.00 uur).

Prijswin­naars FLIP HD Video bekend
De prijswin­naars FLIP HD Video zijn inmiddels ook bekend. De gelukki­gen zijn:
  • Mevrouw Croenen uit Wommels
  • De heer Van Bree uit Doetin­chem
  • De heer Van Tol uit Amersfoort
Meer informa­tie?
Voor informa­tie over dit onderzoek en ander gebrui­kers­on­der­zoek van Dialogic kunt u terecht bij Hugo Gillebaard.