2-7-2014

Selectie­dien­sten van Dialogic

Dialogic wordt in het onderwijs­do­mein met enige regelmaat ingescha­keld bij de selectie van experts, coaches en intervi­sie­be­ge­lei­ders, doorgaans in het kader van program­ma’s zoals School aan Zet en Bèta Excellent. Naast de selectie van personen gaat het soms ook om de selectie van projec­ten of project­voor­stel­len.

selectiediensten1

Onze rol is daarin ondersteu­nend en facili­te­rend, vooral door het selectie­pro­ces en de informa­tie­huis­hou­ding daarom­heen te structu­re­ren, en in te bedden in een op Excel gebaseer­de databa­se. Wanneer dat handig is kunnen we het aanmel­dings­pro­ces ook web-based inrich­ten. Dat scheelt bijvoor­beeld veel papier­werk – de aanmel­dings­ge­ge­vens komen dan rechtstreeks in een speciaal daarvoor ingerich­te databa­se terecht. Ook in andere domeinen dan onderwijs is Dialogic betrok­ken bij selectie­pro­ces­sen – denk bijvoor­beeld aan het Stimule­rings­fonds voor de Pers.

Meerwaar­de

Als spin-off van dit soort projec­ten hebben we handige instru­men­ten en ervaring opgebouwd met een groot potenti­eel voor verschei­de­ne domeinen.

Wat is de meerwaar­de van dit type selectie­dien­sten? De kern in deze dienst­ver­le­ning is structu­re­ring – het ordenen, gestruc­tu­reerd (laten) vastleg­gen en inrich­ten van het selectie­pro­ces, steeds in nauwe afstem­ming met de opdracht­ge­ver. Vaak is er sprake van een flinke hoeveel­heid informa­tie: veel aanmel­din­gen en/​of veel benodig­de informa­tie per aanmel­ding. Daarbij zijn de onderwer­pen van selectie vaak inhoude­lijk complex. We pareren die complexi­teit door experts in te schake­len bij de beoorde­ling. Doordat het om veel informa­tie gaat is het praktisch vaak onhaal­baar om elke expert naar elke aanmel­ding te laten kijken, daarom kijkt elke expert dan (eventu­eel in groepjes) naar een select aantal aanmel­din­gen. Het is hierbij van groot belang om de beoorde­lin­gen van de verschil­len­de experts vergelijk­baar te maken. Wij structu­re­ren de beoorde­ling, de beoorde­lings­for­mu­lie­ren en de verwer­king van alle beoorde­lin­gen.

Deze twee kenmer­ken – complexi­teit en kwanti­teit – gecombi­neerd met weinig ervaring en weinig tijd bij opdracht­ge­vers zorgt ervoor dat wij veel waarde kunnen toevoe­gen. Wat meespeelt is dat we een ‘verant­woor­de’, transpa­ran­te selectie kunnen waarbor­gen. Dit blijkt extra waarde­vol in situaties waarin weinig ervaring is met selectie bij partij­en en situaties waarin legiti­me­ring van uitgaven van belang is (bijvoor­beeld publie­ke financie­rings­stro­men).

selectiediensten2

De meerwaar­de van onze selectie­dien­sten is dus:

  • Stroom­lij­ning van het selectie­pro­ces en daarmee een effici­ënt verlopen­de en effectie­ve selectie
  • Intersub­jec­tie­ve beoorde­ling door experts en daarmee onafhan­ke­lij­ke en kwalita­tief hoogwaar­di­ge ondersteu­ning bij selectie
  • Explicie­te verant­woor­ding achter­af (hoe zijn we tot de selectie gekomen)
  • Werkwij­ze op maat, in nauwe afstem­ming met opdracht­ge­ver, zichtbaar te maken in een varian­ten­port­fo­lio
  • Werk (en zorgen) uit handen nemen en tijdwinst boeken door onze werkwij­ze

Voor meer informa­tie hierover kunt u contact opnemen met Rob Bilder­beek (bilderbeek@dialogic.nl) of Arthur Vankan (vankan@dialogic.nl).

Dialogic, juli 2014