6-9-2018

Studen­ten maken app voor ‘het gele boekje’

Deze week is in het Ict lab Utrecht een team van zes studen­ten gestart met de ontwik­ke­ling van de app voor het registre­ren en inzien van reisvac­ci­na­tie­ge­ge­vens. Een pilot, opgezet en uitgevoerd bij zakelij­ke gebrui­kers (onder meer regiona­le GGD’s), maakt onderdeel uit van het project.

Deze opdracht bouwt voort op een afgeron­de proof-of-concept waarbij de mogelijk­he­den van blockchain zijn verkend en een initië­le applica­tie is ontwik­keld die blockchain-techno­lo­gie gebruikt om vaccina­ties te registre­ren. De uitwis­se­ling van informa­tie is gebaseerd op het ‘self-sovereign princi­pe’. Er is ruimte voor uitbrei­ding van functi­o­na­li­tei­ten als de ontwik­ke­lin­gen daar om vragen.

Het studen­ten­team voert dit project uit in het kader van de thematiek ‘ICT and open innova­ti­on’ aan de Hogeschool Utrecht en wordt hierin ondersteund en begeleid door Dialogic. Opleve­ring van de opdracht zal in januari 2019 plaats­vin­den.

Vragen? Neem contact op met Pieter Jan de Boer.

vaccinatieboekje

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie