3-7-2019

Regie op data uit de stad

Dialogic heeft in samenwer­king met VNG Realisa­tie verken­nend onderzoek gedaan naar het gebruik van data uit de stad.

Gemeen­ten hebben behoef­te aan strate­gie om hun ICT en datama­na­ge­ment zodanig in te richten dat zij data doelge­richt, effici­ënt en veilig kunnen delen en inzetten voor hun doelstel­lin­gen. Feitelijk gaat het om de vraag hoe gemeen­ten meer regie kunnen voeren op een gemeen­te­lijk data-ecosys­teem in samenhang met de bovenlig­gen­de maatschap­pe­lij­ke opgaven en taken.

In dit onderzoek zijn vier gemeen­ten met dataplat­forms onderzocht: Eersel, Helmond, Utrecht en Zwolle. Daarnaast bevat het praktijk­voor­beel­den uit Den Haag, Ensche­de, Hilver­sum, Kopenha­gen en Rotter­dam. Gemeen­ten kunnen het rapport ook gebrui­ken als handrei­king: hoe kunnen zij deze data op een slimme manier organi­se­ren en delen? Lees hier meer.

Meer weten? Neem contact op met Sven Maltha of Pieter Jan de Boer.

regie op data uit de stad – front

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie