17-7-2019

Intensie­ve­re samenwer­king tussen Rijk en hoger ICT-onderwijs gewenst

Om weer beter ‘in control’ te komen over haar ICT-kennis en kunde wil het Rijk intensief gaan samenwer­ken met het hoger onderwijs, zowel op het vlak van ICT-onderwijs als op het gebied van onderzoek. Dit heeft de stuurgroep ‘Samenwer­king hoger onderwijs en Rijksover­heid’ onlangs vastge­steld, mede op basis van een onderzoek van Dialogic.

In opdracht van de Rijksover­heid deed Dialogic afgelo­pen voorjaar onderzoek naar kansrij­ke vormen van samenwer­king. We interview­den hiervoor onder andere een groot aantal stakehol­ders binnen het Rijk, het hbo en wo. De belang­rijk­ste conclu­sie is dat de Rijksover­heid haar aantrek­ke­lijk­heid als samenwer­kings­part­ner voor het hoger onderwijs met name kan vergro­ten door samen te werken op de inhoud. Dit kan het Rijk doen door uitdagen­de maatschap­pe­lijk relevan­te vraagstuk­ken in te brengen in de opleidin­gen en tegelij­ker­tijd middelen ter beschik­king te stellen om die vraagstuk­ken te onderzoe­ken. Een van de aanbeve­lin­gen is in te zetten op een landelij­ke IT-ontwik­ke­la­gen­da waarbij onderzoek en onderwijs hand in hand gaan.

Het volledi­ge onderzoeks­rap­port van Dialogic wordt later dit jaar gepubli­ceerd. Meer weten? Lees het artikel Stuurgroep zet in op Partner­schap in hoger ICT-onderwijs en onderzoek of neem contact op met Robbin te Velde.

robbin te velde – even samenwerken in IT

Meer weten over dit thema?

Robbin te Velde, principal consultant

Ik ben gefasci­neerd door wetenschaps­fi­lo­so­fie ('Wat is waar? Wat is een feit?') en onderzoek als een ambacht.
Maak kennis met Robbin

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie