28-10-2020

Verken­ning datastra­te­gie voor een circulai­re bouwsec­tor

Dialogic ondersteun­de Rijkswa­ter­staat door middel van een verken­nend onderzoek bij het vormen van een strate­gie ten aanzien van het realise­ren van circula­ri­teit in de bouwsec­tor. Binnen de bouwsec­tor kunnen materi­a­len vaak worden hergebruikt, maar gebeurt dit beperkt omdat onvoldoen­de informa­tie beschik­baar is over de beschik­baar­heid en eigenschap­pen van vrijge­ko­men materi­a­len, en informa­tie over de vraag naar materi­a­len anderzijds ontbreekt. Als de grootste bouwen­de partij in Nederland heeft Rijkswa­ter­staat hierin een mogelijk belang­rij­ke rol te spelen.

Het onderzoek van Dialogic betrof de datastra­te­gie: hoe zouden de datastro­men rondom circulair bouwen kunnen worden ingericht, welke data moet worden verzameld, en wie gaat deze beheren? Dialogic vergeleek acht cases in binnen- en buiten­land en adviseer­de Rijkswa­ter­staat over de lessen die daaruit kunnen worden getrok­ken.

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie