10-3-2021

Lancering Portaal Wadden­on­der­zoek

Op 1 maart 2021 lanceer­de de Wadden­aca­de­mie het Portaal Wadden­on­der­zoek dat door Dialogic is ontwik­keld. In dit Portaal wordt het wetenschap­pe­lijk onderzoek met betrek­king tot het Wadden­ge­bied verzameld en op overzich­te­lij­ke wijze gepresen­teerd. Zo is het mogelijk voor onderzoe­kers, studen­ten en beleids­ma­kers om inzicht te krijgen in het onderzoek dat is gepubli­ceerd over specifie­ke onderwer­pen, wie daar onderzoek naar doet en waar dat onderzoek in grote lijnen over gaat.

Het Portaal bevat informa­tie over ongeveer 10.000 publica­ties die zijn geselec­teerd uit een verzame­ling van publica­ties uit het onderzoeks­plat­form Dimensi­ons van Digital Science. Middels automa­ti­sche analyse van de abstracts zijn deze publica­ties geclas­si­fi­ceerd. Dit maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in publica­ties die bijdra­gen aan de verschil­len­de thema’s van de Trilate­ra­le Kennis­agen­da ten aanzien van het Wadden­ge­bied, maar ook zijn via topic modelling 17 thema’s geïden­ti­fi­ceerd die doorsnij­dend zijn over de gehele collec­tie.

Aangezien het Portaal een selectie bevat van relevant onderzoek worden zoekre­sul­ta­ten niet gesorteerd naar mogelij­ke relevan­tie. In plaats daarvan worden bij zoekre­sul­ta­ten enkele visuali­sa­ties getoond die overzicht geven van aantal­len publica­ties per jaar, per land, per Trilate­ra­le Kennis­agen­da thema en ten slotte welke onderwer­pen het meest voorko­men. Zoekre­sul­ta­ten vormen zo een collec­tie met betrek­king tot een bepaald onderwerp, in plaats van een gesorteer­de lijst van mogelijk relevan­te publica­ties.

Het Portaal Wadden­on­der­zoek kan worden bezocht via https://​wadden.dialogi­con­der­zoek.nl/

Meer weten? Vraag het Max Kemman.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over dit thema?

Max Kemman, senior onderzoeker / adviseur

Een sterke wetenschap hoort bij een sterke samenle­ving
Maak kennis met Max

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie