22-11-2021

Wat kunnen fieldlabs bijdra­gen aan het Topsec­to­ren- en Innova­tie­be­leid?

Voor het ministe­rie van Economi­sche Zaken en Klimaat heeft Dialogic een verken­ning uitgevoerd naar de veranke­ring van fieldlabs in het Missie­ge­dre­ven Topsec­to­ren- en Innova­tie­be­leid en de betrok­ken­heid van het MKB bij deze fieldlabs. De verken­ning richt zich op de vraag of en hoe fieldlabs in de uitvoe­ring van de Kennis- en Innova­tie­agen­da’s ingezet kunnen worden om valori­sa­tie en toepas­sing van innova­ties te verster­ken.

Het onderzoek stelt vast dat fieldlabs een waarde­vol­le bijdra­ge leveren aan adoptie en versnel­ling van innova­tie-toepas­sin­gen. Gelijk­tij­dig signaleert het onderzoek een aantal belemme­rin­gen in de huidige praktijk, zoals onvoldoen­de samenhang tussen fieldlabs, gebrek­ki­ge mogelijk­he­den tot opscha­ling van fieldlabs, vergro­ten mkb-bereik en versnip­per­de financie­ring.

Meer weten? Vraag het Menno Driesse of download hier het onderzoeks­rap­port.

Meer weten over dit thema?

Menno Driesse, senior onderzoeker / adviseur

Werken bij Dialogic staat voor mij gelijk aan het creëren van transpa­ran­tie
Maak kennis met Menno

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie