11-4-2022

Tussene­va­lu­a­tie Invest-NL

Eind 2019 is de Machti­gings­wet oprich­ting Invest-NL in werking getreden. Daarmee heeft Nederland weer de beschik­king over een nationa­le financie­rings- en ontwik­ke­lings­in­stel­ling. Invest-NL is opgericht om financie­rings­mo­ge­lijk­he­den voor het realise­ren van maatschap­pe­lij­ke transi­tie­op­ga­ven te vergro­ten. Dit onder de voorwaar­de dat Invest-NL niet marktver­sto­rend werkt maar aanvul­lend is aan de markt (additi­o­na­li­teit). De primai­re opdracht van de ontwik­kel­tak van Invest-NL is niet rendement halen, maar marktfa­len bestrij­den.

Nu Invest-NL uit de startblok­ken is, is het een goed moment om zowel een interim evalua­tie van de Machti­gings­wet als  de subsidie voor de ontwik­ke­lings­ta­ken uit te voeren. Dialogic voert de evalua­tie uit op verzoek van het Ministe­rie van Economi­sche Zaken en Klimaat. De hoofdvra­gen van de evalua­tie zijn:

  • Stelt de wet Invest-NL in staat om de toebedeel­de taken uit de wet uit te voeren en zodoen­de het doel van de wet te realise­ren?
  • Welke activi­tei­ten zijn door Invest-NL met de EZK-subsidie voor ontwik­ke­lings­ac­ti­vi­tei­ten uitgevoerd, wat zijn daar de realisa­ties van en gebeurt dit op een doeltref­fen­de en doelma­ti­ge wijze?

Recent evalueer­de Dialogic o.a. Partici­pa­tie Maatschap­pij Vlaande­ren dat in Vlaande­ren een enigszins vergelijk­ba­re positie heeft, maar al wat langer bestaat.

Het onderzoeks­rap­port zal eind augustus worden opgele­verd.

Meer weten over deze evalua­tie? Vraag het Pim den Hertog.

 

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie