19-12-2019

Meer geld voor Nederland­se films en series door investe­rings­ver­plich­ting

 

 

Biosco­pen, streaming­dien­sten en omroepen moeten  voortaan een percen­ta­ge van hun Nederland­se jaarom­zet  investe­ren in de (co-)produc­tie van Nederland­se films en series. Minister Van Engels­ho­ven (Cultuur) stelt dit voor om de positie van  Nederland­se films en series te verster­ken.

De Raad voor Cultuur wees er vorig jaar op dat interna­ti­o­na­le aanbie­ders als Netflix en Disney+ steeds dominan­ter worden, maar geen noemens­waar­di­ge investe­rin­gen doen in Nederland­se culture­le produc­ties. Daardoor wordt het steeds lastiger om Nederland­se films, series en documen­tai­res te maken. Van Engels­ho­ven: ,,Met deze investe­rings­ver­plich­ting versterk ik de positie van dit Nederlands cultureel aanbod. Zo kan het publiek blijven genieten van goede films en series van eigen bodem.’’

Lees hier het volledi­ge persbe­richt van het Ministe­rie van OCW.

In opdracht van het Ministe­rie van OCW onderzocht Dialogic de effecten van stimule­rings­maat­re­ge­len voor de audiovi­su­e­le sector in Nederland. Download hier het onderzoeks­rap­port.

Meer weten? Neem contact op met Sven Maltha.

 

filmcamera uitsnede

Offerte aanvragen

Heeft u een concrete onderzoeksvraag of -opdracht en wenst u hiervoor van ons een offerte ontvangen? Dan kunt u uw vraag per e-mail toesturen aan tenderdesk@dialogic.nl. U kunt ons via dit adres ook attenderen op (openbare) aanbestedingen. We geven binnen vijf werkdagen een reactie.

Meer informatie