Leonique Korlaar

(Senior onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Beleidsevaluatie
  • Innovatiebeleid
  • Human Capital

Als onderzoeker en adviseur bij Dialogic voorzie ik opdrachtgevers van (beleids)advies op het gebied van Innovatie & Wetenschap en Onderwijs-Arbeidsmarkt. Vaak gaat het om evaluatiestudies (ex ante, interim en ex post) van zowel beleidsinstrumenten, innovatieprogramma’s als organisaties.  Ik zet graag mijn kennis als organisatiekundige in om complexe vraagstukken gezamenlijk op te pakken. Ik hecht daarbij veel waarde aan het combineren van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekstechnieken.

Ik heb de afgelopen jaren voor zeer veel verschillende (semi-)publieke organisaties gewerkt in zowel Nederland als Vlaanderen, waaronder het Ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Financiën, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Platform Bètatechniek (nu PBT), het Vlaamse Departement voor Economie, Wetenschap en Innovatie en het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Daarnaast ben ik ook betrokken geweest bij diverse onderzoeken voor de Europese Commissie.

Ik behaalde mijn master Organisation Studies aan de Universiteit van Tilburg en was voorheen werkzaam bij het voormalige Innovatieplatform. Als ik niet aan het werk ben speel ik graag een potje volleybal of sta ik in de keuken van het Smulhuis, een opvang voor thuis- en daklozen in Utrecht.