Onderwijs en arbeidsmarkt

Goed onderwijs is een belangrijke randvoorwaarde voor de sociale en economische ontwikkeling van onze samenleving. Een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt begint met onderwijs waarbij jongeren de juiste vaardigheden en kennis meekrijgen om tegemoet te komen aan de vraag van werkgevers.

Dialogic voert onderzoek uit met betrekking tot leven lang leren, bèta en techniek, excellentie en ICT in het onderwijs. Daarnaast hebben wij ruime ervaring met onderzoek en advies op het gebied van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Dialogic brengt de veranderende vraag van werkgevers in kaart (aan de hand van vacatures), en kijkt ook naar de perspectieven van nieuwe opleidingen, de beoordeling van studenten van hun huidige opleiding, de vraag naar afgestudeerden in bestaande opleidingen en de mate waarin er voor bepaalde sectoren in de toekomst tekorten dreigen.

Dialogic is daarnaast inhoudelijk betrokken bij opleidingstrajecten waarbij de aansluiting tussen ICT-studenten en de arbeidsmarkt wordt verbeterd, zoals het ICT Lab. Het ICT Lab is een initiatief van ROC Midden Nederland en Dialogic, waarin MBO-studenten ICT in een bedrijfsomgeving werken aan ICT-gerelateerde maatschappelijke thema’s.

meer weten over onderwijs en arbeidsmarkt? Neem contact op met Leonique Korlaar
Senior onderzoeker / adviseur