Blockchainomgeving

Onze economie digitaliseert steeds verder, en steeds meer transacties vinden online plaats. Vertrouwen en veiligheid zijn in deze gedigitaliseerde economie en maatschappij van de toekomst van cruciaal belang. Blockchaintechnologie biedt oplossingen om dit vertrouwen te realiseren, zelfs in aanwezigheid van partijen waartussen geen vertrouwen bestaat.

Waar vroeger reisbureaus en taxicentrales de dienst uitmaakten, gebruiken we nu massaal online platforms als Booking.com en Uber om goedkoper en efficiënter dezelfde diensten af te nemen. Het is niet ondenkbaar dat in de nabije toekomst nog meer centrale instituties worden vervangen door online, decentrale platforms; denk aan banken (cryptovaluta), overheden (digitale democratie) en registers zoals het Kadaster en het bedrijvenregister.

Nederland loopt voorop in het experimenteren en in de praktijk inzetten van blockchain in de publieke sector; onder andere in de zorg wordt gekeken naar blockchainoplossingen voor het veilig delen van informatie tussen zorgverleners, en het bij de patiënt terugleggen van controle over zijn of haar data.

Dialogic’s blockchainplatform

Dialogic beschikt over een uitgebreid blockchainplatform, op basis waarvan we oplossingen kunnen realiseren voor vraagstukken in het hart van de informatiesamenleving. Naast de benodigde hardware en software beschikken we over knowhow, zowel op het technische als juridische vlak. We geloven erin dat het goed inzetten van blockchain pas mogelijk is op basis van diepgaande kennis van de onderliggende technologie. We bouwen daarom ook aan onze eigen blockchaintechnologieën.

meer weten over blockchainomgeving? Neem contact op met Tommy van der Vorst
Senior onderzoeker / adviseur