Leonie Hermanussen

(Onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Digitalisering
  • Kunstmatige intelligentie
  • Cyberveiligheid

Als innovatiewetenschapper ben ik geïnteresseerd in de rol van technologie in de maatschappij. In mijn werkzaamheden richt ik me op een brede variatie aan onderwerpen zoals digitalisering, kunstmatige intelligentie, internet of things, en cybersecurity. Mijn expertise ligt in de hightechsector, de mediasector en de ICT-sector.

Ik heb een sterke academische achtergrond in innovatiebeleid en kennis van onderwerpen als open innovatie, digitalisering, cyberveiligheid, verandermanagement, roadmaps, bedrijfsstrategie, en evaluatiestudies. Een groot deel van mijn werk bestaat uit het verstrekken van strategisch advies bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van innovatiebeleid. Dit doe ik voor verschillende Vlaamse en Nederlandse ministeries, provincies en gemeenten.

Ik heb gestudeerd in het zonnige zuiden, aan de Technische Universiteit Eindhoven (bachelor Technische Innovatiewetenschappen, master Innovation Sciences) en een semester aan de Universiteit Hasselt (master Management). Ik houd van yoga, kamperen en cabaret.

Naar overzicht