Leonie Hermanussen

(Onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Telecom
  • Innovatiemanagement

Als innovatiewetenschapper ben ik geïnteresseerd in de rol van technologie in de maatschappij. In mijn werkzaamheden richt ik me op een brede variatie aan onderwerpen zoals telecom, internet of things, cybersecurity en smart cities. Mijn belangrijkste expertise ligt binnen het domein van breedband- en innovatiebeleid.

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het verstrekken van strategisch advies bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van ICT- en telecommunicatiebeleid. Dit doe ik voor verschillende provincies en gemeenten. Daarnaast heb ik een sterke academische achtergrond in innovatiebeleid en kennis van onderwerpen als open innovatie, incubatoren, verandermanagement, roadmaps, bedrijfsstrategie, en evaluatiestudies. Zo werk(te) ik voor verschillende Vlaamse en Nederlandse ministeries (AO, OCW, EZ VenJ).

Ik heb gestudeerd in het zonnige zuiden, aan de Technische Universiteit Eindhoven (bachelor Technische Innovatiewetenschappen, master Innovation Sciences) en een semester aan de Universiteit Hasselt (master Management). Ik houd van yoga, kamperen en cabaret.