Nick Jelicic

(Onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Data science
  • Digitalisering
  • Kunstmatige intelligentie & beleid

Ik ben Nick Jelicic, sinds 2017 onderzoeker en adviseur bij Dialogic.

Door mijn achtergrond als innovatiewetenschapper en mijn persoonlijke interesse in data science ben ik uiterst gedreven in het vertalen van beleidsvraagstukken naar kwantitatieve analysen en indicatoren.
Mijn data vaardigheden zet ik in elke laag van kwantitatief onderzoek in: van innovatieve data verzameling via webscrapers tot de analyse hiervan met geavanceerde algoritmes en visualisatie in aantrekkelijke dashboards. Daarnaast zet ik mijn datakennis niet alleen in gedurende operationele processen maar help ik opdrachtgevers ook bij het oplossen van strategische datavraagstukken, bijvoorbeeld omtrent dataverzameling of datahergebruik.
Binnen Dialogic gebruik ik mijn domein overstijgende kennis en kunde in vrijwel elk werkveld, maar ben ik voornamelijk actief binnen de werkvelden data science en dashboards, digitalisering, en onderwijs-arbeidsmarkt.

Voordat ik werkzaam was bij Dialogic, heb ik de master Innovation Sciences afgerond aan de TU Eindhoven (met grote waardering). Tijdens deze  master heb ik ook een semester Cognitieve Wetenschappen gestudeerd aan de Universität Osnabrück (Duitsland).  Ik ben afgestudeerd op de interactie tussen wetenschap en technologie. Hiervoor heb ik een big-data patentanalyse uitgevoerd waarbij citaties naar wetenschappelijke literatuur centraal stonden. In mijn vrije tijd hou ik (in willekeurige volgorde) van koken, filosofie en deep learning.

Naar overzicht