Roos Jansen

(Junior onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Veiligheid en criminaliteit

Als junior onderzoeker/adviseur bij Dialogic focus ik mij op de gebieden veiligheid en criminaliteit, maar ik leer ook graag nog bij in andere domeinen.

Aan de Vrije Universiteit heb ik de bachelor Psychologie afgerond, gevolgd door de master Conflict, Risk, and Safety aan de Universiteit van Twente. Tijdens mijn studie heb ik onder andere het honoursprogramma afgerond, zes maanden gestudeerd aan de Universiteit van Helsinki en in het bestuur gezeten van het SPS-NIP als PR-Extern. Als stage heb ik de effectiviteit van een training onderzocht die gericht is op het vroegtijdig herkennen van afwijkend (crimineel) gedrag. Mijn afstudeerproject heb ik uitgevoerd bij de Politie in Apeldoorn en Zutphen. Hierin heb ik een groot aantal verhoren geanalyseerd en onderzocht hoe agenten omgaan met communicatiefouten.

Tijdens mijn studie is er veel aandacht geweest voor het opzetten van onderzoek en het analyseren van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens. Daarnaast heb ik een goed beeld gekregen over menselijk gedrag, met name op het gebied van fysieke, psychologische en sociale veiligheid en criminaliteit.

Naar overzicht