Rosa Kuipers

(Junior onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Innovatiebeleid
  • Wetenschapsbeleid
  • Onderwijs

Van februari tot en met september 2019 heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven bij Dialogic: een multicriteria mapping studie waarbij ik heb onderzocht welke universitaire beleidsopties het beste kunnen bijdragen aan het versterken van de maatschappelijke impact van academisch onderzoek. Vanaf december 2019 ben ik werkzaam bij Dialogic als junior onderzoek / adviseur. Ik houd mij vooral bezig op het gebied van innovatiebeleid, wetenschapsbeleid en onderwijs maar leer ook graag nog binnen andere domeinen als cultuur, digitalisering en zorg.

Na het afronden van mijn Bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en een tussenjaar bij een studententeam, heb ik de master Innovatie Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Tijdens beide studies heb ik veel kennis opgedaan over bedrijfsefficiƫntie en bedrijfsinnovatie, maar ook over de bredere ontwikkeling en werking van innovatie binnen en tussen verschillende partijen, waarbij kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethodes gebruikt worden om deze ontwikkelingen te kunnen begrijpen en in kaart te kunnen brengen.

Ik woon in Rotterdam, waar ik in mijn vrije tijd danslessen volg en veel aan yoga doe. In het weekend houd ik ervan om uitgebreid te koken, stukken te wandelen in de natuur en stad, en een goed boek te lezen.

Naar overzicht