Vacature onderzoeker / adviseur

Wil je graag weten hoe de wereld werkt en wil je die nieuwsgierigheid inzetten om maatschappelijke vraagstukken op te lossen? Dan is onderzoeks- en advieswerk bij Dialogic mogelijk iets voor jou. We voeren momenteel elk jaar ruim 100 toegepaste onderzoeks- en adviesprojecten uit in onze domeinen innovatie & ondernemerschap, wetenschap, digitalisering, duurzaamheid, onderwijs & arbeidsmarkt, veiligheid en zorg. Veel collega’s binnen Dialogic zijn actief op meerdere thema’s.

Bij Dialogic voeren we veel onderzoeks- en advieswerk uit op het raakvlak van de private en publieke sector. We helpen onze opdrachtgevers met actuele en maatschappelijk relevante vragen, zoals:

 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bedrijven zo goed mogelijk bijdragen aan maatschappelijke doelen als duurzaamheid en veiligheid?
 • Welke nieuwe ‘21st century skills’ zouden opgenomen moeten worden in onderwijscurricula?
 • Hoe kunnen we zoveel mogelijk maatschappelijke impact maken met wetenschappelijk onderzoek?
 • Welke maatschappelijke kansen brengen nieuwe technologieën zoals AI, 5G en quantumcomputers?

Om deze vragen te beantwoorden werken we met verschillende kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden, en vertalen we onderzoeksresultaten naar begrijpelijke conclusies en adviezen. Binnen Dialogic zijn veel disciplines vertegenwoordigd. Je werkt tegelijkertijd aan meerdere uitdagende en complexe opdrachten, en je leert in korte tijd veel over onze economie en maatschappij. Door de projecten die je uitvoert en de rollen die je daarin hebt groei je uit tot een ervaren projectleider, inhoudelijke specialist en/of adviseur en zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Veel van onze senioren en partners zijn als junior of medior onderzoeker / adviseur bij Dialogic gestart.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die goed past bij de doelen en activiteiten van Dialogic. Dit betekent concreet:

 • dat je je graag inzet voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen gerelateerd aan thema’s als innovatie, duurzaamheid, digitalisering, onderwijs, arbeidsmarkt, veiligheid en zorg;
 • dat je in je werk je bijdrage aan deze wereld graag levert door het uitvoeren van toegepast onderzoek en het bieden van advies;
 • dat je graag werkt voor de publieke sector, bijvoorbeeld voor ministeries, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties;
 • dat je graag samenwerkt en in teamverband aan diverse projecten werkt;
 • dat je interesse hebt in innovatie en (maatschappelijke) vernieuwing.

De enige harde vereisten voor de functie zijn dat je:

 • een master-diploma en/of een PhD-traject met bovengemiddelde resultaten hebt afgerond;
 • een uitgesproken interesse hebt in toegepaste onderzoeks- en adviestrajecten;
 • de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst.

Verder kan het waardevol zijn als je een achtergrond hebt in bijvoorbeeld innovatiewetenschappen, economie, organisatiewetenschappen of bedrijfskunde, maar we staan nadrukkelijk open voor eenieder die samen met ons vol energie en bevlogen kan werken aan de maatschappelijke vraagstukken van morgen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in Dialogic en wil je graag jouw steentje bijdragen? Neem dan contact op met Pim den Hertog (denhertog@dialogic.nl) en Arthur Vankan (vankan@dialogic.nl). Als we het gesprek aangaan zorgen we dat je met meerdere collega’s kunt kennismaken om je zo goed te kunnen oriënteren op wat werken bij Dialogic in de praktijk betekent.