Vacature onderzoeker / adviseur

Wil je graag weten hoe de wereld werkt en wil je die nieuwsgierigheid inzetten om maatschappelijke vraagstukken op te lossen? Dan is onderzoeks- en advieswerk bij Dialogic mogelijk iets voor jou. We voeren momenteel elk jaar ruim 100 toegepaste onderzoeks- en adviesprojecten uit in onze domeinen innovatie & ondernemerschap, wetenschap, digitalisering, onderwijs & arbeidsmarkt, veiligheid en zorg. Veel onderzoekers en adviseurs binnen Dialogic zijn actief op meerdere thema’s.

Bij Dialogic voeren we veel onderzoeks- en advieswerk uit op het raakvlak van de private en publieke sector.  We helpen onze opdrachtgevers met actuele en maatschappelijk relevante vragen, zoals:

  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bedrijven zo goed mogelijk bijdragen aan maatschappelijke doelen als duurzaamheid en veiligheid?
  • Welke nieuwe ‘21st century skills’ zouden opgenomen moeten worden in onderwijscurricula?
  • Hoe kunnen we zoveel mogelijk maatschappelijke impact maken met wetenschappelijk onderzoek?
  • Welke maatschappelijke kansen brengen nieuwe technologieën zoals AI, 5G en quantumcomputers?

Om deze vragen te beantwoorden werken we met verschillende kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden, en vertalen we onderzoeksresultaten naar begrijpelijke conclusies en adviezen. Binnen Dialogic zijn veel disciplines vertegenwoordigd. We gaan graag het gesprek aan met innovatiewetenschappers, economen, bedrijfskundigen en organisatiewetenschappers (maar sluiten andere disciplines niet uit). Belangrijk is dat je een bovengemiddelde interesse hebt in toegepast onderzoek (bijvoorbeeld blijkend uit een afgeronde onderzoeksmaster) en dito studieresultaten en graag samenwerkt met collega’s binnen en buiten Dialogic. We nodigen ook (bijna) gepromoveerden uit om te solliciteren en hun onderzoekscarrière te vervolgen bij Dialogic.

Binnen Dialogic werk je tegelijkertijd aan meerdere uitdagende en complexe opdrachten, en leer je in korte tijd veel over onze economie en maatschappij. Door de projecten die je uitvoert en de rollen die je daarin hebt groei je uit tot een ervaren projectleider, inhoudelijke specialist en/of adviseur en zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Veel van onze senioren en partners zijn als junior of medior onderzoeker/adviseur bij Dialogic gestart.

Ben je geïnteresseerd in Dialogic en wil je graag jouw steentje bijdragen? Neem dan contact op met Pim den Hertog. Als we het gesprek aangaan zorgen we dat je met meerdere collega’s kunt kennismaken om je zo goed te kunnen oriënteren op wat werken bij Dialogic in de praktijk betekent.

meer weten over vacature onderzoeker / adviseur? Neem contact op met Pim den Hertog
Partner