Blockchain

De Dialogic Blockchain Series

In de Dialogic Blockchain Series vertellen we je alles over het nieuwe fenomeen blockchain. Lees hieronder de artikelen. Wil je geen artikel meer missen? Schrijf je dan in en ontvang elke twee weken als eerste het nieuwe deel uit de serie.


Nog niet bekend met blockchain? Lees dan eerst: Wat je moet weten over blockchain.

Dialogic Blockchain Series #1

Je zult het misschien niet verwachten, maar de fundamentele bouwsteen van een blockchain lijkt sterk op iets waar we allemaal over beschikken: een vingerafdruk. Digitale vingerafdrukken zorgen ervoor dat niet één partij de controle kan overnemen over een blockchain. Maar hoe werkt dat precies? Tijd voor wat wiskunde…

Dialogic Blockchain Series #2

Een blockchain bestaat, zoals de naam doet vermoeden, uit elkaar opvolgende blokken met informatie. In het vorige deel hebben we gezien hoe met proof of work kan worden voorkomen dat iedereen zomaar informatie mag toevoegen aan een blockchain. Maar hoe werkt dat precies?

Dialogic Blockchain Series #3

Kan de blockchain de notaris vervangen? De technologie is er klaar voor, maar nog allesbehalve toegankelijk. Toch zijn juist deze mogelijkheden erg interessant voor overheden en bedrijven.

Dialogic Blockchain Series #4

Het bijzondere aan de blockchaintechnologie is dat het regulerende technologie is. Daarmee stapt het binnen de grenzen van de juridische wereld. Dit betekent ook dat we blockchain – en alles wat daarbij komt kijken – willen kunnen scharen onder wettelijke regels. Daar komen veel vragen bij kijken.

Dialogic Blockchain Series #5

Over blockchain wordt veel gepraat, maar hoe ziet een blockchain er nou ‘in het echt’ uit? De beste manier om een nieuwe technologie te leren kennen is door er zelf mee te spelen. In dit artikel leggen we uit hoe je zélf met de blockchain kunt experimenteren. Het bouwen van je eigen blockchain is namelijk absoluut niet moeilijk. Het kan er af en toe wel moeilijk uitzien – maar geen nood, het valt eigenlijk wel mee.

meer weten over blockchain? Neem contact op met Tommy van der Vorst
Senior onderzoeker / adviseur